Höstrusk

2010-10-19 @ 11:44:25

Idag är en sån där dag när man bara vill kura ihop sig under täcket, äta massa godis, läsa en bra bok och bara lyssna på regnet som smattrar mot fönstret...men icke! Här sitter man instängd på kontoret i det otroligt mysiga lysrörsskenet och är begravd i post-it lappar med "att göra" listor på. Försöker ringa viktiga samtal men det visar sig att det inte alls går så bra som jag tänkt mig, bara att kavla upp ärmarna och försöka vidare.
Är så trött att jag knappt vet vad jag heter men det är väl vädret...

Lägenheten

2010-10-15 @ 08:54:02

Lägenheten var jättefin, alla rum gick i neutrala färger och det var ljust och fint. Tills jag såg köket...jag fick nästan ont i själen, så hemskt var det. Människorna som bott där måste ha fått en hård smäll i huvudet innan dom bestämde sig för vilken färg de skulle ha i köket. Både väggar och köksluckor var målade i, håll i er,
vicksblå-blått. Jag visst inte om jag skulle skratta eller gråta. Tänk er att hasa sig in i köket på jakt efter kaffe en mörk vintermorgon, tända lampan och se den färgen, fan man skulle ju ha migrän i en vecka efteråt! Så det måste målas om på en gång! Annars var det som sagt väldigt fint, jag kommer dock vilja smälla upp en fondvägg i sovrummet men det är inte prio ett på det så det kommer när det kommer.
Det var ju inte bara jag som var och tittade på lägenheten igår, det var fyra intressanter till och jag kunde nästan inte låta bli att säga åt dem att de lika bra kunde vända i dörren för lägenheten är min, bara min haha. Men jag höll mig... =)

Lunchinlägg

2010-10-14 @ 12:43:08

Har lunchrast så jag passar på att slänga in ett litet kort inlägg.
Idag pirrar det lite extra i min mage, om några timmar ska jag iväg och titta på en lägenhet som är våran bara vi tackar ja, känns helt underbart! Det är en trea i Gränby på 83 kvm, haha jag kommer nog gå vilse de första dagarna för att flytta från 19 till 83 är en ganska stor omställning.
Har redan löst det mesta i möbelväg också, soffa och fotölj får vi låna av Emma eftersom hon är i Norge så har ju ingen användning för dom, två jättefina skåp ska jag förhoppningsvis få ärva från mormors lägenhet. Det ena ska stå i vardagsrummet och det andra i det mindre sovrummet. Ny säng köpte vi ju redan i somras så det är bara att skruva ihop och köpa nya sängkläder och bäddmadrasser. Det enda stora som egentligen behöver köpas är bord och stolar till köket men det finns så mycket snyggt så det ska nog inte vara några problem att hitta något bra.
Det jag är mest spänd för idag är att se hur planlösningen är och vilka färger rummen går i. Kommer ju antagligen måla eller tapetsera om ändå men det kan ju vara skönt att slippa göra alla rum på en gång. Ska kolla med Uppsalahem om man kan göra nånting åt uppsägningstiden också, känns lite saftigt att betala dubbla hyror i tre månader och dom efterlyser ju små lägenheter till studenter så jag kanske jag göra upp en bra deal med dem.

Ikväll ska vi antagligen träffa Mickis och Domeniqe över alldeeles för många koppar kaffe, får se om vi kanske åker ner på stan för frågesporten också.

Tillbaka igen!

2010-10-06 @ 15:20:18

Hej igen mina läsare, jag ber om ursäkt att det dröjt så otroligt länge sedan jag skrev någonting sist men jag har inte riktigt orkat.
Anledningen är att min älskade mormor gick bort den 8/9, tre dagar innan sin 84-års dag och det har totalt krossat mitt hjärta.
Mormor har betytt mer för mig än någon annan nångonsin kommer att göra, jag saknar henne enormt mycket varje dag men samtidigt så vet jag att hon alltid kommer finnas vid min sida även om det inte kommer vara kroppsligt.
Det sista hon sa till mig innan hon somnade var att hon älskade mig och att hon var glad att Richard kommit in i vår familj, det kändes på nåt sätt som att hon "lämnade över ansvaret" till honom.
Och vilket ansvar sen, jag är minsann inte lätt att tas med jämt =)

Efter allt som hänt det här året känner jag att nu kan jag personligen eller vår familj sjunka längre, nu är det dags för en uppgång. Och det verkar som det pekar rätt uppåt om jag ser till mig själv i alla fall...=)